Generelt

[BLOG] Hvad er data mining?

By 25. november 2020februar 22nd, 2021No Comments

Du har måske hørt om data mining og tænkt “hvad er data mining?” – Vi vil i dette indlæg beskrive mulighederne med data mining og hvad data mining er?

Kend mønstrene i din forretning, se ind i fremtiden og opnå mere præcise forecasts

Data mining er en disciplin der betegner søgningen efter mønstre og strukturer i store datamængder. Ved hjælp af algoritmer og matematisk modellering kan man altså behandle og analysere data, langt udover hvad den menneskelig hjerne er i stand til.

Data Mining er nært beslægtet med Business Intelligence(BI), men hvor BI primært relaterer sig til rapportering og præsentation af nøgletal til understøttelse af forretningsbeslutninger, relaterer Data Mining sig mod at udforske og knuse data, så man kan finde nye løsninger på forretnings-problemstillinger.

Sagt med andre ord, Data Mining udforsker og forvandler dine data, så du kan forudsige trends og opnå nye indsigter i din forretning.

Der guld at finde i de store bunker af data, som bliver autogenereret

Enhver virksomhed har brug for at registrere informationer (data) i alle afskygninger i forbindelse med den daglige drift.

Disse rutine registreringer sker FX når en faktura udstedes eller når en bruger registrerer sig på din hjemmeside. Andre eksempler kunne være;

  • automatisk genererede data i forbindelse med produktion
  • registreringer i jeres CRM system.

Mængden af disse data vil med tiden akkumulere sig og blive ganske omfattende – men hvad mange virksomheder ikke er klar over at ofte ligger der en guldmine af oplysninger her, som med fordel kan udnyttes i et forretningsmæssigt øjemed.

Data mining kan hjælpe jer til bedre segmentering af jeres kunder

Når vi dykker ned i de data vi har registereret i forbindelse med disse rutinetransaktioner, kan man udlede en masse interessante oplysninger som EX kan hjælpe med at lave en avanceret re-segmentering af jeres kunder.

Data mining kan for eksempel anvendes til at effektivisere markedsføring, til at udbrede nye e-commerce aktiveteter eller at strømline ens forsyningskæde. Dette er dog blot et par eksempler på hvordan Data Mining kan bidrage til både øget vækst og lønsomhed.

Mønstre eller forudsigelser

Indenfor Data Mining disciplinen opererer man med 2 generelle begreber.

  • Pattern discovery
  • Predictive Analytics

Pattern Discovery, eller mønstergenkendelse har til formål at opdage ellers skjulte mønstre i store mængder af data.

De mønstre kan være med til at kigge ind i ting som;

  • Hvilke produkter søger vores kunder efter? Hvor og hvornår?
  • Hvilke produkter købes ofte sammen
  • Hvilke produkter sælger særligt godt hos hvilke kunder? Hvilke gør ikke?

Ud fra de svar der udledes her, kan man benytte disse indsigter til at effektivisere sin markedsføring.

EX hvis man har en webshop, kan man måske finde ud af at hver gang en bruger køber shorts har kunden ofte søgt efter hvide ankelsokker. Denne indsigt kan man så bruge til at tilpasse siden til at tilbyde kunden hvide ankelsokker når du har tilføjet shorts til kurven.

Få et glimt af fremtiden med predictive analytics

Formålet med predictive analytics er at forudsige trends og hændelser.

Ved at spotte mønstre, såsom udsving eller afvigelser i kundeadfærd kan man med forudsige bestemte hændelser med stor sandsynlighed. Jo større datamængde, jo større sikkerhed.

EX Man kan spotte kunders adfærdsmønster i lige op til at de er på vej væk fra din forretning. Denne indsigt gør, at I nu kan agere proaktivt og få fat i kunden inden de har forladt forretningen og måske bundet sig på en ny kontrakt hos en anden udbyder.

Gør din data platform mere lønsom med data mining

Data Mining åbner med andre ord op for en hel ny verden, hvor indsigter i ens forretning man måske slet ikke var bekendte med åbenbares. De mønstre og sammenhænge som Data Mining kan udlede fra dine data, fortæller en historie om din forretning og kan give en indsigt som gør at man kan træffe kritiske forretningsbeslutninger på et databaseret grundlag, hvorved ens konkurrenceevene forbedres markant.

Data mining bidrager derfor til både øget vækst og lønsomhed, og giver din virksomhed konkurrencefordelen ved hele tiden at være på forkanten med udviklingen og have en god indsigt i hvad der sker ’inde i maskinrummet’.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi har gjort andre virksomheder mere agile med Data Mining og hvilken forskel et Data Mining system kan gøre for jer.

København, Danmark

Gammel Kongevej 60
1850 Frederiksberg C

Svendborg, Danmark
Tinghusgade 43
5700 Svendborg

T: +45 53 83 23 50
E: info@fortyplustwo.com