Generelt

[Blog] Hvad er Business Intelligence?

By 17. september 2020februar 17th, 2021No Comments

Ville du foretrække at lave puslespil med bagsiden eller billedet opad?

Træffer du beslutninger på mavefornemmelse?

Mange ledere og virksomheder driver virksomhed primært udfra mavefornemmelse og forventninger, istedet for konkret indsigt. Hvad er business intelligence?

Hvad er Business intelligence - kort beskrevet

Business Intelligence, eller i daglig tale blot BI er en disciplin indenfor IT relateret til rapportering af forretningskritiske data. Som navnet antyder relaterer disciplinen sig til at skabe ”Business Intelligence”, dvs. ”Forretningsindsigt” på dansk.

Kort fortalt indsamler BI vidt forgrenede data fra forskellige forretningssystemer, og kombinerer og præsenterer dem på en måde, der gør at disse data bliver overskuelige og let kan anvendes på både ledelses, såvel som operationelt niveau til at give indsigter der kan understøtte og udvikle forretningen.

Et Business Intelligence system er ikke endnu et nødvendigt IT ”onde”, men en forretningsløsning der kan transfomere din virksomhed til at agere hurtigere, træffe bedre beslutninger baseret på viden fremfor intuition, og sidst men ikke mindst, spare tid, besvær og ressourcer

BI er derfor en investering der nemt kan tjene sig selv hjem igen.

Med den rigtige BI løsning kan man spare penge og hæve omsætningen

Et BI system kan lynhurtigt indsamle og behandle enorme datamængder på tværs af forretningen, forbinde dem på tværs af datakilder og præsentere dem i et format hvormed man let kan gå i dybden – og alle disse data præsenteres ydermere i realtid.

Man kan derfor i realtid få svar fra et helikopterniveau på ting som EX:

  • Hvilke produkter har vi solgt?
  • Hvem er vores mest profitable kunder?
    • Hvad kendetegner dem?
  • Hvad koster det at miste en kunde?
    • Hvad er værdien af en kunde?
  • Hvor gode er vi til at fastholde vores kunder?
  • Hvilke kunder er på vej væk?

Business Intelligence i praksis

En moderne BI løsning hos os vil typisk tage udgangspunkt i Power BI som værktøj til datavisualisering. Et såkaldt dashboard, der en visuel brugerflade der gør det muligt at skræddersy rapporter og visualisere dataene.

hvor man ser de forskellige områder for virksomhedens data som salg, regnskab, produktion mv.  i et datacockpit samt stærke muligheder for eksplorativ analyse. Man kan så her, udover at følge med i relevante nøgletal, kombinere data på kryds og tværs, gå i dybden med dem på en måde som ville have været nærmest umuligt, hvis ikke disse data fra forskellige systemer var blevet forbundne.

Kontakt os for at høre mere om, hvordan vi har gjort andre virksomheder mere agile med BI og hvilken forskel et BI system kan gøre for jer.

København, Danmark

Gammel Kongevej 60
1850 Frederiksberg C

Svendborg, Danmark
Tinghusgade 43
5700 Svendborg

T: +45 53 83 23 50
E: info@fortyplustwo.com